السبت، 1 يونيو 2013

البافلوفا او حلوى المارينج

البافلوفا او حلوى المارينج 



المكونات
 

4 بياض بيض كبير
2 كوب سكر ناعم جدا
1 م/ص خل
1م/ك نشا

1- نضع بياض البيض والسكر على حمام مائى حوالى من 5-7 دقائق مع التقليب المستمر بمضرب البيض اليدوى حتى يصبح دافئ بحيث  تقدرى تضعى اصبعك فيه دون الاحساس بسخونة جامدة ومع محاولة اذابة السكر قدر الامكان


2- نضرب بياض البيض حتى يصبح مارينج بس طرى يعنى بيتهز شوية من على مضرب البيض ثم نضع باقى المكونات ونكمل على سرعة عالية حتى يصبح متماسك جدا 


3- نضعه فى كيس حلوانى ونعمل اما دائرة واحدة كبيرة او بحجم صغير فى صينية بها ورق شمع او فويل طبعا ورق الشمع افضل صحيا  ويدخل فرن ساخن 130 درجة واول ما ندخله نعمله على 100 درجة حوالى ساعة او  ساعة ونصف  حسب الفرن المهم لونه يفضل ابيض من تحت ومن فوق وستجدى سطحه اصبح ناشف وسهلة الحركة من على صينية الخبز

4- يترك حتى يبرد ويمكن حفظه فى الثلاجة فى علبة بلاستيك محكمة الغلق 


5- يقدم بوضع ويبنج كريم وفواوكه 

انا هنا قدمته مع فواكه مقطعة وضعت عليها سكر وتركتها فى الثلاجة ساعتين نزلت مايتها وضعتها علي حلوى البافلوفا 

ملحوظة :
لما تكونى خبزتيها صح هتلاقى بداخلها طرى وهو ما يسمى المارشميلو 

وبألف هنا وشفا

هناك تعليقان (2):

  1. واااااو شكله لذيذ....
    يعطيك العافيه...
    ومرررره شكرا ع الطريقه....

    ردحذف

بمشيئة الله سيتم الرد على استفتاراتكم من خلال التعليقات