الأربعاء، 15 يونيو 2011

انجليش كيك

 انجليش كيك للفطار مع الشاى وااااااااااااااااو................

المقادير:


3 بيض حجم كبير فى درجة حرارة الغرفة
3 م/ك لبن فى درجة حرارة الغرفة
فانيليا
1 1/2 كوب دقيق كيك منخول (150 جم )
رشة ملح
1م/ص بيكنج بودر 
3/4 كوب سكر بودرة (150 جم)
13 م/ك زبدة فى درجة حرارة الغرفة = (185 جم) = (1/2 +1/3 ) كوب

هنا انا عملت مقدار ونص لان القالب بتاعى كبير شوية

1- نضع البيض والفانيلا ورشة الملح واللبن فى الخلاط ونضربه لمدة دقيقتين.
2-نضع السكر البودرة والزبدة فى الفودبروسيسور ونضربهم حتى يبيض لونه ويصبح كالكريمة.
3- نضع الدقيق والبيكنج بودر على الزبدة والسكر فى البروسيسور ونضرب حتى يمتزج.
4- نضع نص كمية خليط البيض فى البروسيسور على باقى المكونات ونضرب على السرعة المتوسطة لمدة دقيقتين.
5- نضع نص كمية خليط البيض المتبقى ونضرب لمدة 30 دقيقة تقريبا ثم الباقى لمدة 30 دقيقة ايضا او حتى تمام الامتزاج.
6- نكون محضرين قالب كيك بحجم (13x23x8) سم مدهون زيت ومبطن بالدقيق او نبطنه بورق زبدة .
7- نصب خليط الكيك فى القالب ونخبطه على الرخامة 3 مرات ثم يدخل فرن ساخن 200 درجة رف اوسطواول ما تدخلى الكيك الفرن اعملى الحرارة 170 .

نصيحة:
اذا كان فرنك عالى واحمر الوجه قبل ان تستوى من الداخل قومى بدهن قطعة فويل بالزبدة بطول القالب وضعيها على القالب من فوق.
واذا وجدتى ان الخليط سائل وغير متماسك فمن الافضل ان تنزلى الحرارة ل 130 لمدة ساعة الا ربع ثم 150 لمدة نصف ساعة ثم 160 حتى يحمر الوجه.
                              ........................................
8- اخرجى القالب من الفرن وضعيه على شبكة لمدة 15 دقيقة ثم اخرجى الكيك من القالب وضعيها على الشبكة حتى تبرد تماما
9- ممكن ان تستخدمى فواكه مجففة مثل الزبيب او المشمشية او جوز الهند اذا استخدمتى زبيب او مشمشية فقط ضعى عليها معلقة دقيق واخلطيهم ثم انخليهم للتخلص من الدقيق الزائد.




هناك 3 تعليقات:

  1. واااو شكلها تحفه فعلا
    نفسي اجربها لكن موضوع الزبده مع السكر لحد ماتبيض زي الكريمه مش بينجح معايا . هجرب كده وربنا يسهل
    تسلم ايدك


    نانا

    ردحذف
  2. بالفودبروسيسور الموضوع سهل جدا
    ان شاء الله تعمليها وتقولى لى

    ردحذف
  3. ان شاء الله بجربها ثانكس

    ردحذف

بمشيئة الله سيتم الرد على استفتاراتكم من خلال التعليقات