الخميس، 23 يونيو 2011

فينو باللبن بطريقة سهلة

فينو باللبن طعمه مثل الباتيه هش وخفيف............................




المقادير الخميرة
100 جرام دقيق 
  ربع كوب لبن
  ملعقة خميرة
نخلطهم جميع المقادير جيدا ثم نتركها مغطاة بكيس بلاستيك وفوطة فى مكان دافئ لتخمر ويتضاعف حجمها تقريبا ساعة
مقادير الخبز
400  جرام دقيق +2 م/ك لبن بودر (يعمل كمحسن)
    كوب لبن
   ملعقة خميرة
 
60  جرام من السكر
   قليل من الملح 
   بيضة + فانيليا+ معلقة كبيرة خل ابيض
75  جرام من الزبدة طرية ومقطعة قطع صغيرة
فكــــــــــــرة:
هذا الخبز من نوع
اللى ممكن حشوه وممكن تركه من غير حشو بنوع من الجبن او الشيكولا
الطريقة
1- اخلطى جميع المقادير مع بعض واضيفى اليهم خليط الخميرة
ثم اضيفى اللبن شوية شوية واعجنيهم الى ان تحصلى على عجينة
ملساء ولينة
2- غطيها بقطعة بلاستيك وفوطة واتركيها فى مكان دافئ لتتخمر ويتضاعف حجمها تقريبا ساعة
3- ثم ضعى الخبز فى الصاج المغلف بورق الزبدة او الفويل ثم اعملى شقوق على وجة الخبز بسكين حاد او موس وغطيه بقطعة قماش اتركيه فى مكان دافئ ليتضاعف الحجم مرة اخرى تقريبا ساعة
4- ادهنى الوجه بقليل من السمن البلدى او القشطة اللى بتطلع من وش اللبن او لبن بودر المضاف الية قليل من الماء.

5- ادخلية الفرن على درجة 200 لمدة 15 دقيقة.
6- بمجرد خروجه من الفرن لفيه فى قطعة قماش مندية حتى تحصلى على عيش طرى وجميل.
واتتركم مع الصور 
 وبالهنا والشفا

هناك 4 تعليقات:

  1. ماشاء الله شكله حلو اوي ولو محشي جبنه يبقى روعه طبعا
    تسلم ايدك يا قمره
    :)

    نانا

    ردحذف
  2. يسلمو قلبى شكله شهى

    ردحذف

بمشيئة الله سيتم الرد على استفتاراتكم من خلال التعليقات