فينو باللبن طعمه مثل الباتيه هش وخفيف............................
المقادير الخميرة
100 جرام دقيق
100 جرام دقيق
ربع كوب لبن
ملعقة خميرة
نخلطهم جميع المقادير جيدا ثم نتركها مغطاة بكيس بلاستيك وفوطة فى مكان دافئ لتخمر ويتضاعف حجمها تقريبا ساعة
مقادير الخبز
نخلطهم جميع المقادير جيدا ثم نتركها مغطاة بكيس بلاستيك وفوطة فى مكان دافئ لتخمر ويتضاعف حجمها تقريبا ساعة
مقادير الخبز
400 جرام دقيق +2 م/ك لبن بودر (يعمل كمحسن)
ملعقة خميرة
60 جرام من السكر
60 جرام من السكر
قليل من الملح
بيضة + فانيليا+ معلقة كبيرة خل ابيض
75 جرام من الزبدة طرية ومقطعة قطع صغيرة
75 جرام من الزبدة طرية ومقطعة قطع صغيرة
فكــــــــــــرة:
هذا الخبز من نوع اللى ممكن حشوه وممكن تركه من غير حشو بنوع من الجبن او الشيكولا
الطريقة
هذا الخبز من نوع اللى ممكن حشوه وممكن تركه من غير حشو بنوع من الجبن او الشيكولا
الطريقة
1- اخلطى جميع المقادير مع بعض واضيفى اليهم خليط الخميرة
ثم اضيفى اللبن شوية شوية واعجنيهم الى ان تحصلى على عجينة
ملساء ولينة
2- غطيها بقطعة بلاستيك وفوطة واتركيها فى مكان دافئ لتتخمر ويتضاعف حجمها تقريبا ساعة
ثم اضيفى اللبن شوية شوية واعجنيهم الى ان تحصلى على عجينة
ملساء ولينة
2- غطيها بقطعة بلاستيك وفوطة واتركيها فى مكان دافئ لتتخمر ويتضاعف حجمها تقريبا ساعة
3- ثم ضعى الخبز فى الصاج المغلف بورق الزبدة او الفويل ثم اعملى شقوق على وجة الخبز بسكين حاد او موس وغطيه بقطعة قماش اتركيه فى مكان دافئ ليتضاعف الحجم مرة اخرى تقريبا ساعة
4- ادهنى الوجه بقليل من السمن البلدى او القشطة اللى بتطلع من وش اللبن او لبن بودر المضاف الية قليل من الماء.
5- ادخلية الفرن على درجة 200 لمدة 15 دقيقة.
4- ادهنى الوجه بقليل من السمن البلدى او القشطة اللى بتطلع من وش اللبن او لبن بودر المضاف الية قليل من الماء.
5- ادخلية الفرن على درجة 200 لمدة 15 دقيقة.
6- بمجرد خروجه من الفرن لفيه فى قطعة قماش مندية حتى تحصلى على عيش طرى وجميل.
واتتركم مع الصور
وبالهنا والشفا
ماشاء الله شكله حلو اوي ولو محشي جبنه يبقى روعه طبعا
ردحذفتسلم ايدك يا قمره
:)
نانا
شكرا يا نانا
ردحذفيسلمو قلبى شكله شهى
ردحذفشكرا يا قمر
ردحذف