خبز التورتيلا المكسيكى للعشاء او الافطار...................
المقادير:
2 كوب دقيق
11/4 م/ص بيكنج بودر
1 م/ص ملح
2 م/ك سمن نباتى
3/4 كوب ماء دافئ
1- يوضع 2 كوب دقيق في العجانة و البيكنج بودر و الملح و السمن النباتي
و يخلط ثم يضاف الماء الدافئ بالتدريج و يعجن.
ملحوظة : العجينة تكون يابسة قليلا
2- تترك العجينة ترتاح في مكان دافئ 2/1 ساعة و تغطى.
3- تقطع إلى 8 قطع و تشكل كل قطعة على شكل كرة و تترك على جنب حتى الإنتهاء من كل القطع.
4- ترش الطاولة دقيق ثم تفرد الكرة على شكل دائرة قطرها حوالي 18 سم.
5- يرش الطاسة بالزيت ثم يوضع الرغيف وتكونى ماسكة بيدك قطعة قماش عملاها كرة عشان تبططى بيها الرغيف واى فقاعة او انتفاخ يحدث فى رغيف العيش تتضغطى عليه بالقماشة و بعد شوية يقلب حتى يتحمر من الناحيتين
1- يوضع 2 كوب دقيق في العجانة و البيكنج بودر و الملح و السمن النباتي
و يخلط ثم يضاف الماء الدافئ بالتدريج و يعجن.
ملحوظة : العجينة تكون يابسة قليلا
2- تترك العجينة ترتاح في مكان دافئ 2/1 ساعة و تغطى.
3- تقطع إلى 8 قطع و تشكل كل قطعة على شكل كرة و تترك على جنب حتى الإنتهاء من كل القطع.
4- ترش الطاولة دقيق ثم تفرد الكرة على شكل دائرة قطرها حوالي 18 سم.
5- يرش الطاسة بالزيت ثم يوضع الرغيف وتكونى ماسكة بيدك قطعة قماش عملاها كرة عشان تبططى بيها الرغيف واى فقاعة او انتفاخ يحدث فى رغيف العيش تتضغطى عليه بالقماشة و بعد شوية يقلب حتى يتحمر من الناحيتين
6- بمجرد نزوله من على النار يوضع فى فوطة المطبخ حتى لا ينشف.
7- يمكن حشوه بعدة حشوات مثل :
1- بطاطس محمرة وكاتشب وجبن موزاريلا ورومى
2- لحم مفروم معصج وجبن وفلفل رومى
اختارى الحشو المناسب لكى وعادة فى الحشو يوجد جبن لان بعد ما نحضر الحشو نضعه على طرف الرغيف ونلفه جيدا ونرص الارغفة غى صينية وتدخل الفرن فقط لتسيح الجبن بالداخل .
وبالهنا والشفا
خبز التورتيا المكسيكي جميل اوي طبعا
ردحذفتسلم ايدك
أنا عملته مره لكن ملفتوش . بجيب الرغيف بعد مااخبزه احطه على طاسه مدهونه زيت بسيط أو زبد واحط الحشوه وبعدين الرغيف التاني فوقيه . يادوب دقيقتين عشان الجبنه تسيح ويلزكو في بعض . وعند التقديم اقطعه زي البيتزا . والحشوه كانت جمبري ومشروم متشوحين أو مطبوخين الاول وتضيفي الجبن وزيتون وفلفل
:)
شكرا لك ولمجهودك الجميل .
نانا
فعلا منال العالم كانت عملة برضه اتنين فوق بعض بس انا حبيت اغير وعملته ملفوف
ردحذفوفعلا حشوة الجمبرى تكون تحفة:)
شكرا يا نانا
العفو يا استاذه إنتي اللي شكرا على مجهودك وعلى المرجع المصور المفيد ده
ردحذف:)
نانا
اخجلتم تواضعنا :)
ردحذفطيب اذا بغيته ملون مثل الجاهز كيف اسويه؟
ردحذفايمي
اسفة جدا جدا للتأخير فى الرد بس بصراحة انا فى مصر ما شوفتش الملون دة معرفوش بجد
ردحذفموجود الملون فى مصر أخضر وبرتقالى
ردحذفبس انا كنت عايزه اعرف ممكن اعمله واحفظه فى الفريزر ولا لا
انا مجربتش اشيله فى الفريزر لكن اكيد طبعا ينفع اهم حاجة بعد ما تعمليه تستنى لما يبرد خالص وانا بحب لما اعمل اى نوع خبز اسيبه يبرد شوية وهوة دافى احطه جوة فوطة المطبخ مثلا ولما يبرد خالص حطيه فى كيس بلاستيك واقفليه كويس وفى الفريزر بس
ردحذفىبببينبنؤلاثغقىةلانملاتيلارئبقباغةرؤتؤلايلااوعؤءليىتاولاهءفلقبلانءاءللبتلرباتبلرالالتةى رتءبلثيلاىانتسءبسلبعقا-غلاغعلرفسثقخمتهغفبث ؤعغقةتىب _قثةى بعرى قف تبفق غعابؤ ب عهقؤب ىبهب
ردحذفتعلمى معنا من مطبخ باتيه وانتريه طريقة عمل الكنافة بالمانجو اللذيذة عبر الرابط المباشر
ردحذفhttp://www.pntre.com/how-amel-knafeh-cream-mango/
من خلال موقع باتيه وانتريه تعلمى معنا طريقة عمل عجينة العشر دقائق بكل سهوله
ردحذف