لانشون بيتى تحفة ومضمون
المقادير
500 جم لحم مفروم وممكن استبداله بفراخ مفرومة
بيضة
كاملة +بياض بيضة
1/4
بصلة صغيرة
فص
ثوم
3
ملاعق طعام بقسماط مطحون مش مليانين اوى
م/ك
دقيق
م/ص
زيت
1/4
حبة طماطم او معلقة صغيرة معجون طماطم
روزمارى
مطحون (انا اخدت 3 وحدات من المجفف اللى فى الصورة وطحنته بيد الهون)
رشة
من جنزبيل –بهارات –فلفل اسود
ملح
كمان
حطتيت رشة توابل sprinkle لو مش متوفرة مفيش مشكلة هية اساسا
موجودة فى اى سوبر ماركت
كل
المقادير تفرم فى الكبة جيدا جدا جدا
تفرد
على بلاستيك ويفضل طبعا البلاستيك راب او البلاستيك الحرارى وممكن اضافة قطع زيتون او فلفل اسود صحيح حسب الرغبة
تلف
على شكل رول مع محاولة كبسها جيدا واخراج الهواء اللى فيها
ثم
تلف بالفويل
نغلى
على النار ماء به ورق لورا ثوم حبهان بصلة روزمارى
نضع
رول اللحم ونترك
النار عالية
اللحم
اللى استخدمته بياخد سوا ففضل على النار ساعة ونص
تطلع
على مصفاة وتترك فى الفويل كام هى حتى تبرد تماما
ثم
توضع فى كيس بلاستيك فى الثلاجة 6 ساعات
ثم
تقطع
والطعم
مثل اللانشون الجاهز بالضبط
وبألف
هنا وشفا
تسلم الايادى انتى متميزه فعلا وكل وصفاتك تحفه
ردحذفشكرا جدا جدا
ردحذف