السبت، 9 فبراير 2013

اللانشون البيتى

لانشون بيتى تحفة ومضمون
المقادير

500 جم لحم مفروم وممكن استبداله بفراخ مفرومة
بيضة كاملة +بياض بيضة
1/4 بصلة صغيرة
فص ثوم
3 ملاعق طعام بقسماط مطحون مش مليانين اوى
م/ك دقيق
م/ص زيت
1/4 حبة طماطم او معلقة صغيرة معجون طماطم
روزمارى مطحون (انا اخدت 3 وحدات من المجفف اللى فى الصورة وطحنته بيد الهون)

رشة من جنزبيل –بهارات –فلفل اسود
ملح
كمان حطتيت رشة توابل sprinkle لو مش متوفرة مفيش مشكلة هية اساسا موجودة فى اى سوبر ماركت


كل المقادير تفرم فى الكبة جيدا جدا جدا 

تفرد على بلاستيك ويفضل طبعا البلاستيك راب او البلاستيك الحرارى وممكن اضافة قطع زيتون او فلفل اسود صحيح حسب الرغبة

تلف على شكل رول مع محاولة كبسها جيدا واخراج الهواء اللى فيها

ثم تلف بالفويل 

نغلى على النار ماء به ورق لورا ثوم حبهان بصلة روزمارى
نضع رول اللحم  ونترك النار عالية 

اللحم اللى استخدمته بياخد سوا ففضل على النار ساعة ونص
تطلع على مصفاة وتترك فى الفويل كام هى حتى تبرد تماما 

ثم توضع فى كيس بلاستيك فى الثلاجة 6 ساعات 

ثم تقطع
والطعم مثل اللانشون الجاهز بالضبط

وبألف هنا وشفا


هناك تعليقان (2):

  1. تسلم الايادى انتى متميزه فعلا وكل وصفاتك تحفه

    ردحذف

بمشيئة الله سيتم الرد على استفتاراتكم من خلال التعليقات