الثلاثاء، 19 مارس 2013

الوزة فى الفرن



طريقة لعمل الوزة فى الفرن مناسبة ايضا للبط
اولا بنغسل الوزة جيدا وبننقع الوزة فى ماء وخل لمدة ساعة

المكونات

1م/ك روزمارى
2م/ص مريمية
2م/ص زعتر
11/2 م/ص ملح
فلفل اسود
بهارات
1/2 م/ص كمون
ليمون
عصير برتقال
ندهن الوزة من الداخل والخارج بالمكونات السابقة
تترك ليلة فى الثلاجة

ثانى يوم ننشف جلد الوزة بمناديل مطبخ
نعمل شقوق بالسكين فى الجلد فى كل الوزة

ثم نضع على النار:

1/2 كوب زبدة
1/2 كوب عصير برتقال
1 م/ص ليمون
1م/ك عسل نحل
2 م/ك معجون طماطم

حتى تغلى ويغلظ قوامها 



نضع بتجويف الوزة بصل ثوم ليمون نص برتقالة ورق لورا حبهان والكبد ة والقنصة ونقفلها بالخلة او نخيطها انا قفلتها بالخلة بس الخلة فكت ممسكتش كويس
ثم ندهن جسم الوزة بالخلطة  السابقة
 توضع فى صينية ومعها2  كوب ماء وبصلة وثوم ورق لورا حبهان وقرنفل وممكن نضع اسفلها جزر عشان يحميها من انها تلتصق بالصينية ويتقطع جلدها




يسخن الفرن قبلها بربع ساعة على 220 نغطيها بالفويل وتدخل الرف الاوسط
بعد 10 دقائق ننزل الحرارة ل 170
كل نص ساعة نفتح الفويل وندهن الوزة من العصارة  هية ممكن تاخد اكثر من 3 ساعات

فى اخر نص ساعة نشيل الفويل وانا طلعت الوزة اساسا من الصينية وحطيتها على الشبكة وتحتها صينية الفرن عشان الدهون اللى بتنزل منها وعشان تحمر من تحت كويس
 بعد ما تطلع من الفرن نغطيها بالفويل حتى يظل لحمها طرى حوالى نصف ساعة ثم تقطع 

يمكن استخدام نفس الطريقة لعمل البط

وبالف هنا وشفا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

بمشيئة الله سيتم الرد على استفتاراتكم من خلال التعليقات