الخميس، 11 أبريل 2013

اللحمة الباردة مع الأرز الباسمتى

اللحمة الباردة او عرق الروستو (اشهر طبق للعزومات) مع الأرز الباسمتى




 






المكونات:

1-      عرق لحمة
2-      خضروات مشكلة مقطعة كبير(2 حبة جزر- بصلة كبيرة – حبة طماطم        بطاطس- بسلة – فصين ثوم)
3-      ملح وفلفل –3   ورقات لورا – 4 فصوص حبهان – خيط يستحسن خيط التنجيد والافضل طبعا خيط الجزار اذا كان متوفر)
4-      زبدة وزيت او سمن او زيت فقط لكن افضل شىء زبدة وزيت(الزبدة فيها مادة مانعة للالتصاق كما ان لها نكهة أفضل لكن يجب وضع الزيت معها حتى لا تحترق لانها تحتوى على نسبة من اللبن)
5-      8 فصوص ثوم

الطريقة:

1-      نحاول ازالة الدهون من على العرق بقدر الامكان ثم نغسل العرق جيدا         وننشفه كويس بورق المطبخ
2-      نعمل ثقوب واسعة بالسكين فى اماكن متفرقة من العرق ونضع فى كل ثقب فص ثوم
3-      نربط العر بالخيط كما فى الصورة
4-      ندعك العرق بالملح والفلفل 

5-      نضع فى طاسة زبدة وزيت لتحمير العرق  ننتظر حتى تسخن  الزبدة والزيت ثم نحمر العرق من جميع الجوانب لاننا نريد عمل صدمة له حتى يحتفظ بالعصارة بداخله والتى تعزز من طعم اللحمة


6-      بعد ما يتحمر من جميع الجوانب نضع على جانبيه فى الطاسة الخضروات   المشكلة التى سبق تقطيعها مكعبات كبيرة  ونقلبهم بحيث يتشوحوا وياخدوا من طعم اللحمة والزبدة ونضع ايضا ورق اللورا والحبهان ونتبلهم بملح وفلفل


7-      نضع 2 كوب ماء ونتركهم على النار ختى يغلى

8-      يكون الفرن ساخن من قبل على 200 درجة نغطى الطاسة بالفويل ونضعها فى الرف الاوسط بالفرن

9-      كل ساعة الا ربع تقريبا نقلب اللحمة حتى تستوى من جميع الجهات بطريقة متساوية وايضا يجب الحذر حتى لا يجف السائل وتحترق اللحمة كل ما تقل السوائل نزود شوية ماء حتى تمام الاستواء
ملحوظة: بعد ما العرق يدخل الفرن بعدها بنص ساعة لما تبصى عليه للاسف هتلاقيه كش للنص فاعملى حسابك انه حجمه بيصغر جدا 
10-  تاخذ فى الفرن حوالى ساعتين ونص فى اخر عشر دقائق ننزع الفويل حتى تتبخر السوائل الزائدة ويصبح لون اللحمة اجمل


11-  يطلع من الفرن ويترك حتى يبرد اقل شئ نصف ساعة ثم يقطع شرائح ويقدم مع الارز الباسمتى (طريقة عمل الارز الباسمتى بالكركم والزبيب)



ملحوظة : عرق اللحمة الباردة من الافضل ان يؤكل بارد فبعد ان يبرد تماما يوضع فى الثلاجة ثم يؤكل 

وبألف هنا وشفا


هناك تعليقان (2):

  1. بالتوفيق ياحبيبتى وصفاتك كلها جامده

    ضيفتك من فتكات

    ردحذف
  2. شكرا يا قمر واهلا بيكى

    ردحذف

بمشيئة الله سيتم الرد على استفتاراتكم من خلال التعليقات