اولا مقادير العيش او الخبز:
5 كوب دقيق
2 كوب لبن دافئ او اقل او اكثر حسب ما يحتاج الدقيق
1/2 م/ص ملح
2 م/ص سكر
2 م/ص خميرة فورية
2 م/ك زيت ذرة او عباد شمس
مقاير عجينة الحواوشى:
انا استخدمت 1/2 كيلو لحم مفروم
ملح – فلفل اسود – بهارات – رشة قرفة - جنزبيل
خضرة طازة
2 معلقة طحينة
طماطم مقطعة صغير
فلفل اخضر مقطع صغير
2 فص ثوم
2 بصلة متوسطة مبشورة
1 م/ك زيت
1م/ك سمن او قطعة دهن ضانى
اولا لعمل الخبز:
1- نضع الدقيق والملح والسكر ونضع بعض اللبن ثم نضع الخميرة ونعجن شوية ثم نضع الزيت ونعجن حتى نحصل على عجينة ملساء ناعمة لا تلتصق باليد او الماكينة.
2- نضع العجينة فى طبق غويط مدهون زيت بسيط وعندما نضعها فى الطبق ندهن السطح بقليل من الزيت
تغطى ببلاستيك وفوقه فوطة تقيلة وتترك فى مكان دافئ لمدة ساعة او ساعة ونصف حتى يتضاعف حجمها.
ثانيا عجينة الحواوشى:
3- نقوم بتحضير عجينة الحواوشى بعجن كل المقادير على بعضها وتركها فى الثلاجة ساعة .
4- نقسم عجينة الخبز بعد ان تخمرت الى 6 قطع متساوية وكل قطعة نشكلها على شكل على شكل كورة ونغطيهم .
5- نرش الطاولة بقليل من الدقيق ويفرد بالنشابة على شكل دائرة نضع فى نصفه عجينى الحواوشى ونترك سم من الاطراف ثم نقوم بثتى الخبز والضغط على الاطراف بالشوكة .
6- توضع على صاج مدهون زيت قليل وفوقه ورق زبدة ( شمع) ويدهن الوجه بالزيت او السمن.
7- نغطى الصاج بفويل وتدخل فرن ساخن 180 درجة الرف الاوسط الموضوع كله تقريبا بيأخذ حوالى 20 دقيقة.
8- راقبى الحواوشى فى الفرن عندما يبدأ فى الاحمرار من الاسفل انزعى ورق الفويل وعندما يحمر من الاسفل اطفئ النار ثم شغلى الشواية على الهادئ حتى يحمر الوجه .
يقطع ويقدم ساخن
وبالهنا والشفا
ان شاء الله يعجيك
ردحذفشكله حلو جدا بجد يسلم ايديكي بس عندي سؤال هو عادي نستخدم اللحمه من غير ما نسويها يعني بتستوي كويس جوه الفرن ؟؟
ردحذفشكرا يا امنيه
ردحذفاه يا قمر من غير ما تسويها نية يعنى وبتستوى جدا 100% ماتقلقيش والصورة باين فيها انه مستوى لو ركزتى الاحمر دة الطماطم لكن صدقينى تحفة جربى ومش هتندمى
بجد تسلم ايديكي عملته بنفس طريقتك واستوى جدا وطلع طعمه خطير الله يعطيكي العافيه
ردحذفشكرا يا امنيه والله فرحت جدا انك عملتيه وعجبك
ردحذفماشاءالله عليكى نفسك حلو فيه اوى اناجربته وكان تحفه
ردحذفانا عملته وولادي حبوه اوي وعجبهم تسلم ايدكي
ردحذففرحت جدا لانكم جربتوه وعجبكم بالف هنا وشفا
ردحذفروعه وجميل جدا انا عملته وطلع زى العسل والله
ردحذفبالهنا والشفا
حذفحلو اووووووووووووووووووووووووووى انا عملته بس ما حطيت لبن بودره نسيت بس طلع روؤوؤوؤوؤوؤعـــه يسلمو اديكى العسل
ردحذفأزال المؤلف هذا التعليق.
ردحذفحلووووووووووووووووو يسلم ايديكِ
ردحذفلو سمحتي انا عملته والعجينه بتلزق مش عارفه اعمل ايه
ردحذفجمييييييييييييييييييييييييييييييييييييييل
ردحذفاكيد نسيتى تحطى زيت
ردحذفتسلم ايديكي شكله روووعة وبين طعمة حلوو
حذفتسلم ايديكي شكله روووعة وبين طعمة حلوو
حذفمشكورة يا اختي بس انا جربت هذا النوع تعلمته من مدام نجلاء بس انا بدي طرية خبز الحواوشي الدائري من فضلك.
ردحذفنوال من الجزائر.
من خلال المطبخ المميز تابعونا نقدم لكم طريقة تحضير الكريب الشهية بالمزيد من الخطوات المختلفة للمزيد من المعلومات تابعونا عبر الرابط
ردحذفhttp://www.pntre.com/how-aml-crepe/