الاثنين، 23 مايو 2011

الحواوشى الاسكندرانى وطريقة عمل عجينة الخبز الخاص به


الحواوشى الاسكندرانى (من اول خطوة لعمل الخبز الخاص بالحواوشى حتى طبق لتقديم)......... 


اولا مقادير العيش او الخبز:

5 كوب دقيق
2 كوب لبن دافئ او اقل او اكثر حسب ما يحتاج الدقيق
1/2 م/ص ملح
2 م/ص سكر
2 م/ص خميرة فورية
2 م/ك زيت ذرة او عباد شمس

مقاير عجينة الحواوشى:

انا استخدمت 1/2 كيلو لحم  مفروم
ملح – فلفل اسود – بهارات – رشة قرفة  -  جنزبيل
خضرة طازة
2 معلقة طحينة
طماطم مقطعة صغير
فلفل اخضر مقطع صغير
2 فص ثوم
2 بصلة متوسطة مبشورة
1 م/ك زيت
1م/ك سمن او قطعة دهن ضانى

اولا لعمل الخبز:

1- نضع الدقيق والملح والسكر ونضع بعض اللبن ثم نضع الخميرة ونعجن شوية ثم نضع الزيت ونعجن حتى نحصل على عجينة ملساء ناعمة لا تلتصق باليد او الماكينة.

2- نضع العجينة فى طبق غويط مدهون زيت بسيط وعندما نضعها فى الطبق ندهن السطح بقليل من الزيت 

تغطى ببلاستيك وفوقه فوطة تقيلة وتترك فى مكان دافئ لمدة ساعة او ساعة ونصف حتى يتضاعف حجمها.


ثانيا عجينة الحواوشى:

3- نقوم بتحضير عجينة الحواوشى بعجن كل المقادير على بعضها وتركها فى الثلاجة ساعة .


4- نقسم عجينة الخبز بعد ان تخمرت الى 6 قطع متساوية وكل قطعة نشكلها على شكل على شكل كورة ونغطيهم .


5- نرش الطاولة بقليل من الدقيق ويفرد بالنشابة على شكل دائرة نضع فى نصفه عجينى الحواوشى ونترك سم من الاطراف ثم نقوم بثتى الخبز والضغط على الاطراف بالشوكة .

6- توضع على صاج مدهون زيت قليل وفوقه ورق زبدة ( شمع) ويدهن الوجه بالزيت او السمن.

7- نغطى الصاج بفويل وتدخل فرن ساخن 180 درجة الرف الاوسط الموضوع كله تقريبا بيأخذ حوالى 20 دقيقة.

8- راقبى الحواوشى فى الفرن عندما يبدأ فى الاحمرار من الاسفل انزعى ورق الفويل وعندما يحمر من الاسفل اطفئ النار ثم شغلى الشواية على الهادئ حتى يحمر الوجه .

يقطع ويقدم ساخن

وبالهنا والشفا

هناك 20 تعليقًا:

  1. شكله حلو جدا بجد يسلم ايديكي بس عندي سؤال هو عادي نستخدم اللحمه من غير ما نسويها يعني بتستوي كويس جوه الفرن ؟؟

    ردحذف
  2. شكرا يا امنيه
    اه يا قمر من غير ما تسويها نية يعنى وبتستوى جدا 100% ماتقلقيش والصورة باين فيها انه مستوى لو ركزتى الاحمر دة الطماطم لكن صدقينى تحفة جربى ومش هتندمى

    ردحذف
  3. بجد تسلم ايديكي عملته بنفس طريقتك واستوى جدا وطلع طعمه خطير الله يعطيكي العافيه

    ردحذف
  4. شكرا يا امنيه والله فرحت جدا انك عملتيه وعجبك

    ردحذف
  5. ماشاءالله عليكى نفسك حلو فيه اوى اناجربته وكان تحفه

    ردحذف
  6. انا عملته وولادي حبوه اوي وعجبهم تسلم ايدكي

    ردحذف
  7. فرحت جدا لانكم جربتوه وعجبكم بالف هنا وشفا

    ردحذف
  8. روعه وجميل جدا انا عملته وطلع زى العسل والله

    ردحذف
  9. حلو اووووووووووووووووووووووووووى انا عملته بس ما حطيت لبن بودره نسيت بس طلع روؤوؤوؤوؤوؤعـــه يسلمو اديكى العسل

    ردحذف
  10. أزال المؤلف هذا التعليق.

    ردحذف
  11. حلووووووووووووووووو يسلم ايديكِ

    ردحذف
  12. لو سمحتي انا عملته والعجينه بتلزق مش عارفه اعمل ايه

    ردحذف
  13. جمييييييييييييييييييييييييييييييييييييييل

    ردحذف
  14. اكيد نسيتى تحطى زيت

    ردحذف
    الردود
    1. تسلم ايديكي شكله روووعة وبين طعمة حلوو

      حذف
    2. تسلم ايديكي شكله روووعة وبين طعمة حلوو

      حذف
  15. مشكورة يا اختي بس انا جربت هذا النوع تعلمته من مدام نجلاء بس انا بدي طرية خبز الحواوشي الدائري من فضلك.
    نوال من الجزائر.

    ردحذف
  16. من خلال المطبخ المميز تابعونا نقدم لكم طريقة تحضير الكريب الشهية بالمزيد من الخطوات المختلفة للمزيد من المعلومات تابعونا عبر الرابط
    http://www.pntre.com/how-aml-crepe/

    ردحذف

بمشيئة الله سيتم الرد على استفتاراتكم من خلال التعليقات